Van brink tot brug

Van brink tot brug

Vier keer per jaar verschijnt het kwartaalblad ‘van brink tot brug’ van de Oudheidkundige Vereniging Den Ham-Vroomshoop. En hoewel niet in de naam van de vereniging vermeld, hoort ook Geerdijk er volop bij. Ook vele anderen, oud-inwoners en andere belangstellenden, zijn op het blad geabonneerd.

Het kwartaalblad is vorig jaar in een nieuw jasje gestoken. Ontwerper John Mulder, van reclamebureau Visual, zorgde voor een nieuwe huisstijl, een nieuw logo en een nieuwe naam.

In het logo van de vereniging zijn de grenzen van de oude gemeente Den Ham herkenbaar, en daarbinnen de kern Den Ham (met de muziekkoepel op de Brink) in de groene kleur, Vroomshoop (met de Puntbrug) in het blauw, en Geerdijk (in donkergeel). Van brink tot brug(gen), van zand naar veen, van bos naar water, van groen naar blauw. Onderscheidend en verschillend, en toch een eenheid. Rijk geschakeerd, en dat geldt voor deze drie kernen, dat geldt voor de inwoners, en dat geldt voor het nieuwe kwartaalblad dat deze maand weer op de mat ploft bij de leden van de vereniging.

Wat kunt u deze maand verwachten?

Ik geef u alvast enkele onderwerpen door.

 

 

 

Een ooggetuigenverslag over de bevrijding van Vroomshoop door Jannie ter Braak-Leussink, een artikel van Jan van der Kolk over P.J. van Brakel, gemeente-geneesheer van 1903 tot 1934, een heerlijk gerecht van Thea Kroese met als motto ‘koken of kokken’, oude schoolfoto’s van 1912 uit Den Ham, een verhaal van Hans Dogger over bewaker Bikker uit Kamp Erika,  een interview van Bertus Klaassen uit de jaren ’80 met houtbewerker Bob van Dorth (van wie veel materiaal op de eerste verdieping van het Middendorpshuis is te bewonderen). En zo voort…

Ook voor u is dat kwartaalblad wellicht interessant. Het lidmaatschap van de Oudheidkundige Vereniging kost slechts € 15,- per jaar, en daarvoor ontvangt u vier keer per jaar dit fraaie blad, en heeft u toegang tot ons archief De Krulsmid. Bovendien, als u minimaal twee jaar lid blijft, ontvangt u ook nog een prachtig boek ter waarde van € 15,- cadeau, namelijk de canon van Den Ham-Vroomshoop, over de geschiedenis van de voormalige gemeente.

Bel of mail even met onze secretaris, mevrouw Ria Lenderink, tel. 0546-673319, e-mail ria.lenderink@gmail.com en ook u kunt dan lezen over de rijke geschiedenis van onze dorpen.

Vaardigheden

Gepubliceerd op

30/01/2018