Het Middendorpshuis

 

Het Streekmuseum van de Oudheidkundige Vereniging is te vinden op de eerste verdieping (rechtdoor, linksaf de trap op) van het Middendorpshuis aan de Grotestraat 4 te Den Ham.

Op de begane grond, rechts na de ingang, is het Expositiehuis gevestigd dat geregeld kunsttentoonstellingen organiseert. Zie de website van het Expositiehuis: www.expositiehuisdenham.nl

Het Middendorpshuis is geopend op woensdag tot en met zaterdag, van 14.00 – 16.00 uur.  Ook kunt u de (achter het gebouw gelegen) kruidentuin bezoeken van IVN Den Ham-Vroomshoop.

 In het Streekmuseum wordt de geschiedenis van Den Ham en Vroomshoop via verschillende thema’s in beeld gebracht. Bekijk het filmpje over ‘Het Middendorpshuis’ dat u een kleine impressie geeft van een interessante ontdekkingstocht door de tijd van het oude Den Ham en het jongere geindustrialiseerde Vroomshoop.

Zie ook een fraai filmpje van Hans van Duijn:  https://www.fotodenham.nl/index_htm_files/Oudheidkamer Den Ham Vroomshoop.mp4

Naast een bezoek aan ons Streekmuseum in Het Middendorpshuis is er ook in de omgeving veel te zien op het gebied van cultuur, historie en natuur(historie). Er zijn verschillende wandelroutes in de nabijgelegen bossen en fietsroutes door de omgeving. Ook worden er in Den Ham en Vroomshoop diverse activiteiten georganiseerd.