Terugkijken en vooruitblikken

Terugkijken en vooruitblikken

Waar december de maand is om terug te kijken, zou je januari kunnen zien als de maand om vooruit te blikken, plannen te maken, goede voornemens te uiten.
In onze bestuursvergadering vorige week hebben we vooral vooruitgekeken. Wat is er tot stand gebracht, waar staan we nu en wat zijn de plannen voor 2016 en voor de jaren daarna? Hoe ver gaat de gemeente in haar bezuinigingsdrift? Blijft er voldoende gemeentelijke steun om ons werk als vereniging te kunnen blijven doen? Want wie zou anders de historie willen bewaken en bewaren, en dat op een toegankelijke manier willen delen met de bewoners van onze dorpen?
We richten ons nu eerst op de nabije toekomst. Op dinsdag 12 april houden we onze jaarlijkse ledenvergadering in partycentrum De Zandstuve. Voor de pauze de gebruikelijke zaken, na de pauze vertelt Johan Schot over zijn oorlogservaringen. Alle leden en ook gasten van harte welkom!

Tentoonstellingen
In mei gaan we samen met de Stichting Levend Vroomshoop een tentoonstelling organiseren over de sio, de Speelgoedindustrie Overijssel dat lange tijd aan de Stationsstraat in Vroomshoop gevestigd was. En sio werd met kleine letters geschreven, vooruitstrevend als men toen al was. Wie herinnert zich niet het prachtige, kleurrijke, modulair opgebouwde speelgoed? Lego avant la lettre!
De ontwerpers van toen, Rokus van Blokland en Corry van Blokland-Mobach, zullen samen met hun zoon Ron een selectie voor deze tentoonstelling maken. Wij zullen waar nodig dat aanvullen met onze eigen voorraad sio-speelgoed. Mocht u materiaal beschikbaar willen stellen laat ons dat dan even weten. Wellicht kunnen we er gebruik van maken. De tentoonstelling zal in de maand mei eerst drie weken te bezichtigen zijn in de galerie van Jacqueline Ezendam in het voormalige stationsgebouw in Vroomshoop, en daarna enkele weken te bewonderen zijn in het Middendorpshuis in Den Ham. Nu al nieuwsgierig? Bekijk dan deze website: http://rvbcvbm.nl/nl/sio.html

In de zomermaanden gaan we onze nieuwe expositiepanelen gebruiken voor een fototentoonstelling in de benedenzaal van het Middendorpshuis. Oude foto’s uit onze dorpen, en wellicht ook nieuwe, om het verschil tussen vroeger en nu te markeren. Een mooie gelegenheid voor de bezoekers om deze gerenoveerde ruimte te bekijken en ook even de trap naar boven te nemen waar ons streekmuseum is gevestigd.
Richting de winter willen we de benedenzaal in kerstsfeer brengen. Een verzameling kerstkaarten van vroeger zal dan tentoongesteld worden, aangevuld met kerststallen en kerstversiering van toen. Graag uw medewerking en inbreng daarbij, vragen we nu alvast…

Vaardigheden

Gepubliceerd op

31/01/2018