Meer dan 25 jaar heeft het geduurd, maar het is nu eindelijk af: ‘Hammer huizen en mensen’, van Dick de Ruiter. Vanaf woensdag 22 mei is het beschikbaar, eerst twee weken in de voorverkoop, vanaf 1 juni ook in de winkel.

Het is een lijvig boekwerk geworden van maar liefst 470 pagina’s, waarin zeer uitgebreid de geschiedenis van alle huisplaatsen van het dorp Den Ham staat beschreven. Ook de nieuwbouwhuizen in bijvoorbeeld Broekmaten en Zuidmaten komen aan bod, maar uiteraard met een veel kortere levensgeschiedenis dan enkele oude huisplaatsen, waarvan de historie eeuwen geleden al begon. Extra toegift: bewoners die daarvoor toestemming gaven, zien hun naam terug in het boek.

Het boek wordt uitgegeven onder auspiciën van de Oudheidkundige Vereniging Den Ham-Vroomshoop, en is vervaardigd door John Mulder van uitgeverij Kordaat te Vroomshoop. Mede door de 500 foto’s in het boek is het een prettig leesbaar boek geworden.
De Oudheidkundige vereniging gaf al eerder boeken uit over de Hammer buurschappen Meer en Noordmeer, Magele en Linde. Met dit boek over het dorp Den Ham is de reeks compleet.

Van woensdag 22 mei tot en met zaterdag 1 juni is het boek voor de voorverkoopprijs te verkrijgen in het Middendorpshuis te Den Ham, elke werkdag van 14.00 – 16.00 uur, op de vrijdagavonden óók van 19.00 – 21.00 uur, op de zaterdagen alléén van 10.00 – 12.00 uur, en niét op Hemelvaartsdag. Daarna is het boek te koop bij de Readshop en de TTI in Den Ham en bij Ineke Ningbers en Klaas Dragt in Vroomshoop.

Tijdens de voorverkoop kost het boek slechts € 25,00 als u lid bent óf lid wordt van onze vereniging. Niet-leden betalen € 27,50. Vanaf 1 juni gaat het boek € 29,50 kosten. Wie het boek nu al reserveert, betaalt de voorverkoopprijzen. Mail of bel daartoe naar secretaris Ineke Ningbers, e-mail secretariaat@okv-den-ham-vroomshoop.nl of telefoon 0546-644498.