De OKV-expositie ‘’Onze Streek in Taal en in Beeld’’ in het Middendorpshuis aan de Grotestraat in Brinkdorp Den Ham, krijgt een vervolg in afgeslankte vorm, in de periode 3 april tot en met 30 september.

Het geheel is te zien in de OKV-expositieruimte (Oudheidkundige Vereniging Den Ham-Vroomshoop). De toeristen en de basisschoolleerlingen krijgen zo de kans om kennis te nemen van de expositie ‘Onze Streek in Taal en in Beeld’.

In beeld, dat gaat om de schilderijen van Bramer, Oosterveen, Voogd, Jaspers-Faijer, Ekkel, van Duijn en Kuiper-Dam. Op de informatieborden zijn te zien: Dieks van Jennegien met zijn columns en jaaroverzichten in periode (1959-1986) verschenen in De Koerier.

De informatieborden over de streektaal helpen ons, het onderscheid te herkennen tussen de streektalen binnen het Nedersaksisch taalgebied: Overijssel. Waar zeg je hoes en waar huus? Lees het bijzondere over ’n Ham en Vjenne.

De taal is te vinden in een tweetal onlangs verschenen bundels met streektaalgedichten en verhalen van Hammenaren en Vroomshopers, samengesteld door GerritJH Kuiper. Deze verhalen en gedichten zijn te zien en te horen via het beeldscherm.

OKV-Expositie: ‘’Onze Streek in Taal en in Beeld’’ is te bezichtigen op woensdag tot en met zaterdag tussen 14.00-16.00 uur, Middendorpshuis Den Ham. De toegang is gratis.