Dinsdagavond kon na een tijdsbestek van meer dan 25 jaar de voltooiing van het werk van Dick de Ruiter worden gevierd. Te midden van zijn familie, bestuur en vrijwilligers van de Oudheidkundige Vereniging en andere genodigden kon hij eindelijk en voor het eerst zijn levenswerk in zijn handen nemen: ‘Hammer Huizen en mensen’. In deze dikke pil van 470 pagina’s met meer dan 500 foto’s en met een gewicht van meer dan twee kilo heeft Dick de geschiedenis beschreven van nagenoeg alle huisplaatsen en hun bewoners in het dorp Den Ham. Ook de nieuwbouwwijken zijn kort beschreven.

Het boek wordt uitgegeven onder auspiciën van de Oudheidkundige Vereniging Den Ham-Vroomshoop. Voorzitter ad-interim Cor Boom nam tijdens de plechtigheid letterlijk en figuurlijk zijn hoed af voor Dick de Ruiter en mocht hem het eerste exemplaar overhandigen.

In zijn reactie bedankte Dick allen die hadden meegewerkt aan de totstandkoming van zijn boek, onder wie ook John Mulder van uitgeverij Kordaat, die voor de opmaak van het boek heeft gezorgd.
Onder begeleiding van de muzikale tonen van het muziekduo ‘The Old Friends’ kon vervolgens iedereen een eerste blik in het boek werpen.

De voorverkoop vindt de komende twee weken plaats. Tot en met zaterdag 1 juni is het boek te verkrijgen in het Middendorpshuis te Den Ham, elke middag van 14.00 – 16.00 uur, op de vrijdagavonden ook van 19.00 – 21.00 uur, op de zaterdagen alleen van 10.00 – 12.00 uur, en niet op Hemelvaartsdag. Daarna is het boek te koop bij de Readshop en de TTI in Den Ham en bij Ineke Ningbers en Klaas Dragt in Vroomshoop.
Tijdens de voorverkoop kost het boek slechts € 25,00 als u lid bent óf lid wordt van de oudheidkundige vereniging. Niet-leden betalen € 27,50. Vanaf 1 juni gaat het boek € 29,50 kosten.

Informatie: secretaris Ineke Ningbers, e-mail secretariaat@okv-den-ham-vroomshoop.nl of telefoon 0546-644498.