De Oudheidkundige vereniging Den Ham-Vroomshoop bewaart in haar archief/magazijn ‘De Krulsmid’ veel historisch materiaal. Dat zijn o.a. de naamborden Maatschappelijk Cultureel Centrum (MCC) en de sporthal De Stobbe. Maar daar ziet niemand ze liggen. Onze voorzitter Klaas Palstra overlegde daarom met de Stichting Levend Vroomshoop over een mogelijke andere bestemming voor deze borden.

Het bestuur van Levend Vroomshoop zag meteen de meerwaarde van herplaatsing van deze gezichtsbepalende elementen in Vroomshoop. Met de directie van de brede school Kadans (die op de plek van de voormalige sporthal staat) werd overleg gepleegd over de herplaatsing van het naambord De Stobbe. En met het bestuur van de muziekvereniging De Harmonie Vroomshoop werd overlegd over de herplaatsing van het naambord MCC. In beide gevallen werd met instemming op de terugkomst van de naamborden gereageerd.

Op dinsdagmorgen 10 januari werden beide naamborden door bestuursleden van Levend Vroomshoop opgehaald. Leerlingen van de Bovo (Beroepsopleiding Vroomshoop en omstreken) aan de Aziƫlaan gaan het naambord De Stobbe van een sokkel voorzien. Dit naambord wordt herplaatst langs de Stobbelaan, dichtbij de locatie waar eens de sporthal De Stobbe heeft gestaan. Het naambord van het MCC krijgt een plaats aan de voorgevel van het verenigingsgebouw van De Harmonie Vroomshoop aan het Vredesplein. Dit gebouw waar voorheen de bibliotheek was gehuisvest, draagt nu de naam Muziek en Cultuur Centrum, een naam die refereert aan het oude MCC. Nadat beide borden zijn opgeknapt, worden ze het komende voorjaar feestelijk onthuld. De Oudheidkundige Vereniging stelt het op prijs dat deze borden op deze manier weer zichtbaar worden gemaakt.

Foto: werkplaats Bovo Vroomshoop