Binnenkort wordt er een leuke buitenactiviteit gerealiseerd in onze gemeente. Onze vereniging maakt een cultuurhistorische (fiets)route mogelijk in Den Ham, Vroomshoop en Geerdijk. Deze route draagt er aan bij dat zowel inwoners als toeristen worden geïnformeerd over voor onze dorpen historische plekken. We zien dat ook als een cadeautje aan de bevolking vanwege ons 50-jarig bestaan. Op de route worden informatieborden met een QR-code geplaatst. We hopen de route gerealiseerd te hebben in oktober of november.

De fietsroute wordt mede mogelijk omdat de gemeente Twenterand een bedrag beschikbaar stelt uit de regeling kernbudgetten. Ook de Rabobank Noord en West Twente, het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel, en het Cogas Cultuurfonds leveren een financiële bijdrage.

Het college van B&W is zeer verheugd met dit initiatief. Wethouder Bart-Jan Harmsen, een echte fietsliefhebber, is blij met deze fietsroute. “Toeristen en zeker onze inwoners komen met dit initiatief meer te weten over de cultuurhistorische waarde van bepaalde panden of plekken. En dat allemaal op de fiets. Een goede combinatie wat mij betreft.” Samen met wethouder Roel Koster ondertekende hij de bruikleenovereenkomst, die ook werd ondertekend door voorzitter Klaas Palstra en penningmeester Albert Melenberg van onze vereniging.

Foto v.l.n.r.: Bart-Jan Harmsen, Roel Koster, Albert Melenberg en Klaas Palstra